Vídeo de l’acció de la PAH a Terrassa

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

Nova acció de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) a Terrassa

Aquest matí, ha tingut lloc una nova acció de la PAH contra Blackstone/Anticipa a les oficines centrals de BBVA de Terrassa del portal de Sant Roc.

Les PAH catalanes han ocupat aquest matí en diverses localitats les oficines de BBVA, que va absorbir CatalunyaCaixa (CX) el setembre, per denunciar “la descarada manipulació que aquestes entitats, aliades del fons voltor Blackstone i la seva filial espanyola, Anticipa, estan realitzant amb les hipoteques de centenars de famílies afectades”, en paraules d’un comunicat de la Plataforma. Segons informa la PAH, la gestora immòbiliaria Anticipa ofereix diners a canvi que les famílies hipotecades renunciïn a aconseguir un lloguer social i abandonin l’immoble. La PAH de Terrassa ha irromput a les oficines centrals de BBVA del portal de Sant Roc al crit d’Imparables!”, llençant papers a terra i omplint el local d’adhesius de la Plataforma. A les xarxes socials la mobilització s’ha seguit amb el hashtag #DesmontamosBlackstone.

 

Segons informa la Plataforma, aquesta mobilització està “emmarcada dins de la campanya iniciada  fa mesos contra el fons d’inversions americà, que va adquirir part de  les hipoteques tòxiques de CatalunyaCaixa”. Amb aquest moviment, “CatalunyaCaixa intentava així sanejar la seva economia particular, després d’haver estat rescatada amb 12.000 milions d’euros públics i sense cap contraprestació social, preferint desfer-se de les  hipoteques a preu de saldo, abans que solucionar la situació de les  famílies afectades per l’estafa hipotecària”, en paraules de la PAH.

Blackstone i la inmobiliària de Catalunya Caixa

Fa dos anys, el fons nord-americà Blackstone comprava a CatalunyaCaixa la gestió de 40.000 hipoteques danyades valorades en 6.400 milions d’euros, per 3.600 milions d’euros, perquè recuperés els préstecs. Segons els activistes, des que es va produir aquesta compra de la gestió, “la pressió de la PAH ha evitat que el fons voltor no hagi dut a terme cap execució hipotecària“. El passat mes de setembre, la Plataforma trencava les negociacions amb el fons nord-americà per no donar cap solució digna a les famílies afectades.

 

 

 

Author: Terrassa Notícies

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

Deixa un comentari