Terrassa treballa en el preu de l’habitatge amb el Govern català

L’Ajuntament de Barcelona està treballant amb la Generalitat per a crear un índex orientatiu del preu de l’habitatge juntament amb Terrassa

Es tractat d’un índex del preu de l’habitatge que s’elaborarà a partir de les dades que aporten els dipòsits de l’Insitut Català del Sòl (INCASOL), i tal com va anunciar la Generalitat el mes passat aprovarà un decret que permeti la realització d’aquest índex.

Divendres passat es va fer la presentació de l’informe anual aosbre l’evolució del mercat del lloguer a Catalunya el 2016. En la qual va ser-hi present la Consellera de Governació, Meritxell Borràs i el secretari d’Habitatge Carles Sala, i van informar que aquest indicador podries presentar-se a finals d’aquest mes o princips de l’abril com a molt tard.

Es farà a partir de les dades proporcionades per l’Incasol però no serà per a tot a Catalunya sinó només per 4 ciutats més a part de la capital catalana, concretament està previst per a Sabadell, Terrassa, l’Hospitalet i Badalona.

En altres fases de l’estudi es podrien realitzar altres indicadors del preu de l’habitatge per a altres 14 municipis més, de moment els que tinguin més de 100.000 habitants.

La Generalitat crearà un registre únic per a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Des de Barcelona es vol que aquesta eina es faci servir com a referència i també per a incentivar als propitaris a posar els seus pisos en lloguer a un preu més assequible per al mercat, gràcies a una sèrie d’ajudes i de garanties.

Author: Redacció de Terrassa

Redacció Terrassa Notícies
redaccio@terrassanoticies.com

Deixa un comentari