Terrassa es prepara per celebrar la Festa Major 2017

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

Terrassa es prepara per viure una Festa Major participativa amb més de 300 propostes

Demà a la nit es tallarà la Rambla d’Ègara, entre la plaça del Doré i el carrer d’ Arquimedes

Terrassa es prepara per celebrar la seva Festa Major, des de divendres i fins dimecres, amb més de 300 activitats (316). Els serveis municipals i les entitats ciutadanes implicades enllesteixen els darrers preparatius mentre la majoria dels escenaris que acolliran els espectacles s’estan acabant de bastir. La nit de demà dimecres es començaran a aplicar les restriccions de trànsit necessàries per a la l’organització dels actes i per garantir la seguretat d’una festa molt participativa, amb presència massiva de persones al carrer. La Rambla d’Ègara es tallarà dimecres, 28 de juny, a les 23.30 h, entre la plaça del Doré fins al Centre Cultural -a l’alçada del carrer Arquimedes-, i no s’obrirà novament fins a les 6 h del dimarts, 4 de juliol.

Altres vies principals es tallaran també al trànsit de vehicles el dimecres, 5 de juliol: l’avinguda Josep Tarradellas, l’avinguda Abat Marcet i la ronda de Ponent, que estaran tancades entre les 21 h i la mitjanit amb motiu del castell de focs, punt i final a la Festa Major. En el cas del carrer Volta, hi haurà un tall total intermitent entre el carrer d’Arquimedes i la Rambla d’Ègara per la celebració de l’activitat “En-volta’t”, el divendres, 30 de juny, de 17 a 21 h, i el dissabte, 1 de juliol, també de 17 a 21 h.

L’Ajuntament recomana no circular durant la Festa Major en vehicle privat pel centre, sobre tot de dijous a dilluns, i fer-ho a peu, bicicleta o transport públic. S’aconsella evitar els carrers Arquimedes i Galileu i utilitzar les rondes com itinerari alternatiu.

Afectacions del transport públic

Totes les línies d’autobús que circulen normalment per la Rambla (L1, L2, L3, L4, L5, L6, L8, L9, L12 i interurbanes) es desviaran pels carrers Arquimedes i Galileu a partir de dijous, 29 de juny, i fins dilluns, 3 de juliol, fent les parades assignades en aquests carrers (veure plànol adjunt). Les línies 2, 3, 4, 5, 8 i 9 oferiran servei fins a les 3 h de la matinada el divendres, dissabte i diumenge de Festa Major.

El servei es veurà afectat amb motiu dels focs artificials el dimecres, 5 de juliol, a partir de les 21 h, a totes les línies amb itinerari per les avingudes de l’Abat Marcet i de Josep Tarradellas (línies 4, 5, 8 i 9). Aquestes línies seran desviades cap al passeig del Vint-i-dos de Juliol i la carretera de Rellinars, per retornar al seu recorregut habitual. En finalitzar el castell de focs i el rom cremat, hi haurà un servei especial de les línies 2, 3, 4, 5, 8 i 9 que sortirà de la plaça Lluís Companys i que arribarà als barris.

D’altra banda, totes les línies d’autobusos interurbans faran parada a l’estació d’autobusos de la plaça del Doré. Pel que fa als taxis, la parada de la Rambla d’Ègara, entre el carrer del Doctor Cabanes i el portal de Sant Roc, es trasllada al carrer Columel·la des de les 7 h del dijous 29 de juny fins a les 6 h del dimarts, 4 de juliol. També hi haurà una altra parada davant el Cap Rambla.

El divendres, dissabte, diumenge i dimecres, els autobusos municipals tindran horaris especials, que podeu consultar a www.tmesa.com i al programa de Festa Major (www.terrassa.cat/festamajor). També podeu consultar els canvis de mobilitat durant la Festa Major a www.terrassa.cat/transit i seguir @trsmobilitat al twitter.

Pregó de la Festa Major de Terrassa 2014

Actes institucionals de la Festa Major

Com és tradicional, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, presidirà divendres a la tarda els actes d’inici de la Festa Major. A les 18 h, l’alcalde, acompanyat del regidor de Cultura, Jordi Flores, assistirà a l’encesa del Ciri de Festa Major en honor als sants patrons de la ciutat, Sant Pere, Sant Cristòfol i Sant Valenti, al vestíbul de l’Ajuntament. Posteriorment, a les 20 h, repicaran les campanes de tota la ciutat i entrarà al Raval de Montserrat el Drac de Terrassa, donant el tret de sortida a un programa amb més de 300 activitats musicals, culturals, lúdiques, socials i esportives a diferents punts de la ciutat.

Tot seguit, es procedirà a la lectura del pregó de Festa Major, que aquest any anirà a càrrec del Xef Marc Ribas. Aquest acte disposarà d’intèrpret de llengua de signes.

Després de la lectura del pregó, Ballart farà l’obertura oficial de la Festa i actuaran els Gegants de Terrassa, els Bastoners de Terrassa i els Nans de Terrassa, acompanyats per la música dels Ministrils del Raval. Cap a les 20.30 h, es revelarà un dels secrets més guardats de la Festa Major de Terrassa: el descobriment del Capgròs de l’Any, que ha estat realitzat i donat a la ciutat per l’artista Jordi Grau.

L’alcalde de Terrassa presidirà també els actes tradicionals del diumenge de Festa Major, a partir de les 9.45 h: seguici d’autoritats, ofici solemne a la catedral del Sant Esperit, sortida d’ofici, ball de plaça amb tots els membres de la Corporació Municipal a la plaça Vella, actuacions dels grups de cultura popular, amb la presència de l’Àliga de Terrassa i exhibició castellera al Raval de Montserrat, que enguany comptarà amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona com a colla convidada, a més de les dues colles locals, Minyons de Terrassa i Castellers de Terrassa. Aquest any, el penó de la ciutat el portarà El Cor Montserrat d’Amics de les Arts, amb motiu de la celebració dels seus 50 anys.

Amaia Montero Festa Major Terrassa 2015
Amaia Montero Festa Major Terrassa 2015

Oferta musical per a tothom

L’oferta musical de la Festa Major tornarà a portar a la ciutat un ampli ventall d’artistes i actuacions destinades a tot tipus de públic, amb especial protagonisme dels músics locals, que representen el 73% del total. Al protagonisme que enguany tindran als escenaris centrals artistes i grups locals com Doctor Prats, D’Callaos o Pantaleó cal afegir-hi el de noms destacats del panorama musical com David Bustamante, Los Manolos, Blaumut o los Chichos, entre d’altres.

L’Ajuntament ofereix una programació musical amb prop de 90 actuacions de diferents estils, dissenyada perquè total la ciutadania trobi algun concert del seu gust. Els escenaris musicals s’ubicaran, com és habitual, al parc dels Catalans, plaça Vella, plaça Nova, plaça del Vapor Ventalló, plaça Didó i el parc de Vallparadís, i enguany s’incorpora també la Plaça del rector Homs.

Als concerts a l’escenari del parc dels Catalans i de la plaça Nova hi haurà una zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda, que es podran adreçar als responsables d’organització d’escenari o de Creu Roja. Igualment, hi haurà espais reservats a tots els espectacles en què hi hagi cadires per al públic.

Informació de servei

A www.terrassa.cat/festamajor podeu consultar el programa i la informació útil i de serveis de la Festa (afectacions de trànsit, possibles canvis en el programa, etc). També podeu fer seguiment a través de les xarxes socials de l’Ajuntament: www.facebook.com/ajterrassa, https://twitter.com/ajterrassa.

Author: Catalunya Directe

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

Xarxa de diaris digitals en premsa lliure oberta i gratuïta de Catalunya i En Català

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.