Terrassa com a referent

El Tinent d’Alcalde de Cultura, innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, parla d’una Terrassa com a referent

Terrassa com a referent

En una societat i món cada vegada més encaminat cap a la globalització, la necessitat i el valor afegit que suposa la internacionalització de les ciutats és un fet evident. Terrassa ha fet un esforç durant aquests darrers anys en el seu posicionament en l’esfera europea i internacional a través de la seva presència en organismes, xarxes i projectes molt diversos i de continguts específics. La ciutat ha aconseguit així un lideratge clar en la seva presència i procés de decisió en diferents tipus de polítiques públiques.

Aquest lideratge a més, és i ha estat reconegut en nombroses ocasions, tant per la demanda de la presència de la ciutat en el desenvolupament de grups de treball o bé mitjançant el reconeixement directe per part de diferents institucions d’àmbit nacional, europeu i internacional. Es de vital importància continuar amb aquest treball incrementant la nostra presència en els diferents organismes de decisió per tal d’assegurar que Terrassa, i les terrassenques i terrassencs continuen tenint un lloc rellevant en el panorama nacional i internacional.

Arrel d’aquesta inercia, Terrassa ha implementat darrerament la seva presència en diferents grups de treball tant de xarxes europees i internacionals com estatals com el co- lideratge en el grup de treball de City Branding d’EUROCITES (ocupant la vicepresidència juntament amb Barcelona) i/o com a membres del Grup de Treball de Ciutats Intermèdies de CGLU (Ciutats i Governs Locals Units) d’abast mundial. I també des del passat mes de gener, l’Ajuntament de Terrassa ha entrat a formar part del Consell Rector de la Red Innpulso de Ciudades de la Ciencia y la Innovación, superant en la votació a altres grans ciutats com Madrid o Bilbao.

Tot això sense oblidar la participació en els treballs de definició i gestió de la nova Agenda Urbana europea i també de l’Estatal o la presència en fòrums europeus de temàtica específica. Tot plegat acompanyat de la posada en marxa de projectes d’envergadura com l’Estratègia d’Internacionalització de Terrassa i el seu Sistema Urbà o l’Estratègia de Creació i Construcció d’una identitat competitiva per a la projecció exterior de Terrassa que ajudi a la nostra projecció exterior treballant conjunta i coordinadament amb els diferents agents de la ciutat implicats en aquest projecte. Fer-ho entre tots.

En els darrers mesos, també s’han organitzat jornades obertes sobre “Imatge, Competitivitat i Projecció de la Ciutat” per tal de marcar les línies claus de desenvolupament futur i l’estratègia per a que Terrassa obtingui un alt rendiment de les oportunitats i els beneficis que es generin en aquest àmbit d’actuació. Continuar fent-ho entre tots.

Aquest compromís internacionalitzador fa que Terrassa sigui un referent per molts altres municipis. Un treball que sens dubte també comporta un ampli ventall de beneficis directes i indirectes, qualitatius i també quantitatius per a la ciutat, i també alhora de posar-los en pràctica com ho demostra que el Govern català reconegui les bones pràctiques del nostre Ajuntament i les vulgui fer extensives a la resta com en el cas d’especialització competitiva territorial (PECT)

A través d’aquest compromís internacional, Terrassa ha tingut i té accés a fons europeus, a l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques o a les oportunitats d’acció que suposa pertànyer a diferents organitzacions, projectes o xarxes internacionals. Uns beneficis que, en definitiva, acaben repercutint en la ciutadania a molts nivells, afavorint la cohesió social, el compromís comunitari i la millora de la societat del benestar.

Terrassa on the road to leadership

Amadeu Aguado.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Author: Catalunya Directe

Xarxa de diaris digitals en premsa lliure oberta i gratuïta de Catalunya i En Català

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.