Teknics Sabadell fa una donació a l’ESEIAAT

L’empresa Teknics Sabadell S.L. ha lliurat a l’ESEIAAT un equip de seguretat en automatismes d’última generació a un dels seus laboratoris

L’empresa Teknics Sabadell ha fet una donació a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que compta a partir d’ara amb un nou equipament de darrera generació en un dels laboratoris. Es tracta d’un panell de motorització de processos automatitzats Omron.

L’equip s’ha instal·lat al Laboratori de Robòtica i CIM, un dels que disposa el Departament d’Enginyeries de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial al Campus de la UPC a Terrassa. En aquest laboratori es formen futurs enginyers i enginyeres en l’àmbit de la robòtica industrial. El director de l’ESEIAAT, on està el laboratori, Xavier Roca va rebre l’equipament de mans de Lluís Puit, director industrial de Teknics Sabadell S.L.

Teknics és un una empresa vallesana dedicada al disseny i construcció de solucions per automatitzar processos de producció. Omron és una de les principals empreses proveïdores del món de solucions de seguretat i automatització de maquinària industrial, Cada any convoca el Concurs de Seguritat Sysmac Iberia, que abasta Espanya i Portugal. En una de les edicions, Teknics va guanyar el primer premi per la línia FMS (Flexible Manufacturing System), desenvolupada, per a un fabricant del sector de l’automoció, per la línia de muntatge i comprovació de sistemes de fre. Un dels guardons que va rebre Teknics va ser un kit educatiu de seguretat amb equipament d’última generació.

Segons les bases del concurs d’Omron, l’empresa guanyadora ha de cedir aquest equipament a un centre formatiu. Teknics va seleccionar el Laboratori de Robòtica i CIM, ubicat dins l’ESEIAAT i dirigit per la professora Rita Maria Planas. En aquest laboratori, els estudiants d’aquest centre docent del Campus de Terrassa es formen com a enginyers i enginyeres en l’àmbit de la robòtica industrial.

Un equip de darrera generació

El kit Omron que l’empresa Teknics ha lliurat a l’ESEIAAT disposa d’panell de proves per dissenyar arquitectures de seguretat en processos d’automatització industrial, uns equipaments que indispensables actualment en les empreses del sector de l’automatització arran de l’entrada en vigor de les darreres normatives de seguretat. Concretament, el kit lliurat a l’Escola permet testejar equips i connexions a través de diferents terminals mitjançant el controlador Omron i, per tant, comprovar que tant les connexions, com els circuits i el conjunt dels sistemes funcionen correctament.

Segons explica Lluis Puit, director industrial de Teknics “l’equip Omron que hem tingut el plaer de lliurar a l’ESEIAAT ajudarà a que futurs enginyers i enginyeres es formin en la monitorització del funcionament de cadenes de producció automatitzada”. I afegeix: “Tot i que l’ESEIAAT compta amb uns laboratoris d’automatització molt actualitzats, equipats amb la tecnologia que es fa servir a les empreses, aquest equip és la cirereta del pastís del Laboratori de Robòtica i CIM per completar la formació, tant pel fa al funcionament de màquines robotitzades com a la seguretat en els processos”.

En aquest sentit, Josep Robles, cap de projecte de Teknics i alumni de l’ESEIAAT subratlla que “avui dia, en el nostre sector, la seguretat és un aspecte clau, no només en la qualitat dels processos de producció sinó també per la integritat dels operaris que hi treballen”.

Per Xavier Roca, director de l’ESEIAAT, la cessió d’un equip com aquest “ens congratula i ens honora. Agraïm enormement que Teknics hagi pensat en el nostre centre. Crec sincerament que la col·laboració estreta entre empreses i universitat afavoreix l’excel·lència en la formació dels futurs professionals. D’alguna manera, amb iniciatives com aquesta s’inicien els cercles virtuosos que generen sinèrgies positives per a la societat”, explica el director de l’ESEIAAT.

Author: Redacció de Terrassa

Redacció Terrassa Notícies
redaccio@terrassanoticies.com

Deixa un comentari