Sense respecte no hi ha democràcia

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

La llavor per una democràcia real s’ha de regar

Des dels orígens del nostre humil grup de comunicació, on vàrem somiar en muntar aquest diari digital TerrassaNotícies i altres que comencen a caminar, la nostra filosofia ha estat la pluralitat, la participació d’entitats, associacions i moviments socials. Aquesta ha estat la nostra filosofia: la realitat dels barris, dels problemes socials, i també de la solidaritat, empatitzant amb la precarietat laboral que pateix el nostre sector de la comunicació. Sempre ens hem mantingut dins les nostres possibilitats, en uns mitjans sense cap ajut de les administracions, aixecats amb la nostra suor i patiments.

Davant les properes eleccions municipals, l’actitud des de Redacció ha estat i està sent la d’intentar transmetre totes les idees polítiques, propostes i programes davant el gran repte de construir la Terrassa del 2019, la nova Terrassa que molts somiem i desitgem.

A principis de mes vàrem encetar una enquesta d’intenció de vot, no us enganyarem, també com a experiment per demostrar si la ciutadania i els lectors tenien prou seny per participar correctament a la mateixa, o tot el contrari. Malgrat les diferències a l’hora d’escollir les formacions polítiques que col·locaríem, altre cop, vàrem apostar pel pluralisme i aperturisme que no demostren altres mitjans. Ens vam obrir a nous sistemes de participació dins les regles i el respecte, donant veu als moviments socials i ciutadans que opten a entrar al Consistori (sempre que la ciutadania vulgui) i transmetent les diferents realitats que observem a la ciutat.

La setmana passada aparegué la nostra sospita inicial i ens vàrem veure obligats a fer ja una selecció i eliminació dels vots particulars que demostraven una mala praxis. Aquests particulars feien un abús de la utilització de l’enquesta, de forma continuada i a totes hores per tal d’engreixar el nombre de vots d’una determinada opció, segons l’informe entregat pel nostre equip d’informàtics. Teníem l’esperança que no es tornaria a repetir.  Molta esperança.

Però ha succeït tot el contrari. Aquesta setmana la situació s’ha multiplicat i davant els resultats demostrats de mala praxis, ens hem vist obligats a eliminar els resultats dels vots d’usuaris particulars repetits. No ha estat només una manca de respecte envers el nostre mitjà, sinó també envers els lectors, i, òbviament, la resta de formacions. Ens dol arribar a aquesta decisió, però malauradament comprovem que no tothom vol jugar amb les mateixes regles del joc, fet que no podem acceptar dins de la nostra filosofia.

Es pot cridar en nom de la democràcia quan s’acaten les normes del joc i es respecten totes les opinions i adversaris polítics, sempre des del diàleg. Però mai es pot cridar en nom de la democràcia des d’una postura d’imposició de les idees i d’autoritat. Això té qualsevol altre nom, excepte ‘democràcia’. En nom de tot l’equip us demanem disculpes a la resta de lectors. Tot i que el primer pensament va estar eliminar l’enquesta, continuarem i publicarem els resultats reals, després de l’eliminació d’IP repetides. El proper 18 de Maig de 2015 en la primera edició del matí donarem a conèixer els resultats finals, que acompanyaran a les entrevistes i debats preparats per a les properes setmanes.

Sabem que ha estat un tema de particular i volem deixar ben clar que qualsevol lector té la possibilitat (sempre dins les normes), de comentar o enviar-nos el seu article d’opinió, que el publicarem després de la revisió d’autoria. Treballem per a vosaltres, cada dia, amb molta il·lusió i ganes. Treballem per una Terrassa plural, social i solidària i equànime amb tothom i per a tothom. I si algú pensa fer-se publicitat gratuïta, ja sabeu que aquí amb la publicitat dels nostres anunciats mantenim les nostres llars i les nostres famílies.

Gràcies per la vostra confiança, i pels recolzaments.

 

 

Author: Terrassa Notícies

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

Deixa un comentari