Segell europeu per Terrassa

La xarxa El Perfil de la Ciutat, liderada per Terrassa, rep el segell europeu ‘URBACT Good Practice’

La nostra ciutat és un dels catorze municipis que formen la xarxa des del 1998

La xarxa El Perfil de la Ciutat – Indicadors bàsics de qualitat de vida, constituïda per 14 ciutats catalanes i coordinada per Terrassa, ha estat reconeguda amb el segell europeu URBACT Good Practice entre un conjunt de 97 exercicis de bones pràctiques d’arreu d’Europa, que s’han escollit d’entre 270 propostes presentades per 219 ciutats de 29 països. A la candidatura, impulsada per l’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Relacions Europees i Internacionals, han participat els municipis de Badalona, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Mollet del Vallès, El Prat de Llobregat, Rubí, Sabadell, Santa Coloma de Gramanet i Vic.

El projecte El Perfil de la Ciutat consisteix en la col·laboració tècnica, metodològica i de recerca d’una sèrie d’ajuntaments de ciutats mitjanes europees amb l’objectiu de desenvolupar i aplicar eines, metodologies i indicadors tècnics per mesurar la qualitat de vida, la sostenibilitat i el benestar d’aquests municipis i de la seva ciutadania. Es basa en la creació d’una xarxa d’observatoris connectats internacionalment a socis europeus que treballen en el desenvolupament i aplicació de metodologia específica per mesurar aquest tipus de paràmetres.

La feina conjunta ha permès desenvolupar un seguit d’indicadors que permeten avaluar de forma comparativa la qualitat de vida de les ciutats mitjanes europees, tant amb altres ciutats com amb la seva pròpia evolució. Unes comparatives que faciliten el coneixement de la realitat de les ciutats o millorar la seva gestió aplicant mesures més adaptades i que permetin avançar en la millora de la qualitat de vida.

A més, la xarxa manté un bloc sobre aspectes de metodologia estadística i sobre temes d’actualitat de la qualitat de vida i el benestar.

Amb aquests indicadors s’elabora un informe anual que tracta de forma comparada la demografia, el mercat de treball, l’habitatge, l’activitat econòmica, el teixit empresarial, la cohesió social i la sostenibilitat, per acabar en un apartat final dedicat
a diagrames d’informació local.
de les ciutats mitjanes, obert a la participació dels experts.

El proper mes d’octubre, els projectes seleccionats podran participar d’una trobada a Tallinn (Estònia), on tindran l’ocasió de compartir el seu exercici de bones pràctiques amb altres ciutats europees.

El fet d’haver aconseguit el reconeixement del segell europeu URBACT Good Practice permetrà a la xarxa i a la nostra ciutat tenir la possibilitat de poder presentar-se a futures convocatòries d’URBACT, un programa europeu d’intercanvi i aprenentatge per a la promoció del desenvolupament urbà sostenible que permet a les ciutats treballar de forma conjunta en la recerca de solucions per als grans reptes urbans i socials.
Web del Perfil de la Ciutat: http://www.perfilciutat.net

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Author: Catalunya Directe

Xarxa de diaris digitals en premsa lliure oberta i gratuïta de Catalunya i En Català

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.