Reconeixement per la contractació pública electrònica

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

La contractació pública electrònica de l’Ajuntament rep un reconeixement dels Premis Alfons Ortuño en la bona pràctica de la gestió pública

La contractació pública electrònica de l’Ajuntament de Terrassa ha rebut un accèssit dels Premis Alfons Ortuño de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), lliurats ahir, 7 de març. El tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Alfredo Vega, va recollir el reconeixement de mans de Lluís Bertran, subdirector general d’Administració, Serveis i Projecció Externa de la Generalitat.

L’Ajuntament de Terrassa és pioner en contractació pública, esdevenint una administració pública de referència a l’Estat per tenir una tramitació 100% electrònica des del 2014. Aquest lideratge ha estat reconegut pels Premis Alfons Ortuño 2017, que comprenen projectes desenvolupats entre el 2014 i el 2016.

L’EAPC premia des de 2012, de forma biennal, les actuacions d’innovació i bones pràctiques en gestió pública a les administracions públiques catalanes. Tot i que la nova llei de procediment administratiu comú 39/2015 estableix l’ús generalitzat i obligatori de mitjans electrònics en la tramitació dels expedients administratius, l’experiència de Terrassa és innovadora pel moment en el que es va produir i perquè elimina totalment el paper, a diferència d’altres administracions.

Entre els anys 2015 i 2016, l’Ajuntament de Terrassa ha gestionat més de 187 procediments oberts, que sumen més de 50 milions d’euros, amb un total de 968 ofertes rebudes. Pel que fa a contractes de serveis i subministraments, se n’han tramitat 129, amb una mitjana de quasi tres ofertes per expedient. També són més de 48 contractes d’obres, amb 12,5 ofertes rebudes per expedient. Pel que fa a la resta de procediments, contractes menors i negociats sense publicitat, l’Ajuntament en va gestionar de forma electrònica un total de 1.066.

Author: Terrassa Notícies

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

Deixa un comentari