Reaccions de TeC als canvis en l’Ajuntament

Després dels canvis fets per l’alcalde Jordi Ballart a l’Ajuntament, les reaccions no s’han fet esperar i Terrassa en Comú ha dit la seva

En relació a la presentació pública de la reestructuració del Govern Municipal que ahir dimarts dia 7 de març va fer l’Alcalde de Terrassa, Jordi Ballart del PSC, des de Terrassa en Comú manifestem el següent.

Els canvis que es realitzen, que fonamentalment són intercanvis de responsabilitats entre regidors/es del PSC, constaten el fracàs del projecte polític amb què Jordi Ballart es va presentar a les eleccions municipals del 2015 i el retorn de la vella guàrdia del PSC Terrassa.

Ballart es va presentar amb un experiment de llista encapçalada per independents que era una tapadora per aparentar canvi i pensada únicament en clau electoral, però no per governar tal com s’ha demostrat ara.

Els canvis que ara es realitzen aparten els que eren nous perfils del PSC de responsabilitats importants com la 1a tinença d’alcaldia i la tinença d’alcaldia de drets socials o serveis clau com l’aigua o la neteja i torna a concentrar responsabilitat en els vells perfils del partit com Vega, Aguado o Melgares.

A més, els canvis reflecteixen la incapacitat de lideratge per part de Ballart i el seu grau de desorganització i arbitrarietat. Transparenten que les decisions es fonamenten en criteris personals i no en criteris per millorar el govern dels serveis. S’inventa una regidoria de presidència per dissimular les desavinences amb una regidora. Al servei d’educació, que no està funcionant, es manté la regidoria però es trasllada absurdament a l’àrea de cultura i innovació. O el regidor de Serveis Socials, un servei que requereix una alta càrrega de dedicació, s’haurà d’encarregar ara també d’un servei amb el qual no té cap relació com el de Comunicació.

No hem perdut dos anys, com ja vàrem vaticinar, sinó que hem retrocedit al mandat anterior. Els canvis no són per enfortir un projecte de renovació o orientar nous reptes, sinó més aviat al contrari, Ballart torna a confiar el govern a les antigues maneres de fer del PSC.

La creació d’una “Comissió política d’Estratègia de Ciutat”, constata que fins ara no hi havia cap espai ni preocupació per la dimensió estratègica de les polítiques tal com hem denunciat i reclamat reiteradament des de TeC.

En cap cas els canvis no tenen la capacitat de millorar ni les prestacions del govern, ni els serveis que no funcionen, com tampoc són capaços evidentment d’avançar cap a un nou projecte de ciutat ni definir una nova agenda de polítiques locals com la ciutat necessitaria. Es tracta doncs de canvis obligats i a la desesperada per intentar dissimular la falta de lideratge de Ballart, els forats de gestió greus i intentar evitar que la deriva actual del govern no acabi en el seu enfonsament.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Author: Catalunya Directe

Xarxa de diaris digitals en premsa lliure oberta i gratuïta de Catalunya i En Català

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.