El President Puigdemont dóna prioritat a l’igualtat de gènere

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

President Puigdemont afirma que les polítiques d’igualtat de gènere són una prioritat de país a la jornada anual de l’Observatori Dona, Empresa i Economia

L’igualtat de gènere és una prioritat. Això comenta el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquesta tarda, durant la inauguració de la jornada anual de l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE), que “les polítiques d’igualtat de gènere no són una política pública més, sinó una prioritat de país”. La jornada, que enguany arriba a la seva vuitena edició, està dedicada als reptes i compromisos per a la igualtat de gènere, per assolir l’objectiu 5 de l’agenda 2030 de les Nacions Unides que marca que aquell any el 50% dels llocs de decisió hauran d’estar ocupats per dones.
Durant l’acte, que ha tingut lloc al CaixaForum de Barcelona, Carles Puigdemont ha fet notar que “volem fer un país nou i un país només es pot construir amb èxit sumant tots els seus talents” i, per això, “Catalunya no pot, ni vol, renunciar al potencial que aporta més de la meitat de la seva població”. “Ni es pot permetre la immoralitat de mantenir aquesta desigualtat”, ha reblat.
El cap del Govern ha fet un reconeixement a l’indicador d’igualtat de gènere que presenta durant la jornada l’ODEE i que n’agrega 22 parcials per construir, per primera vegada, un de global per a Catalunya, que, a més, permet veure l’evolució en els darrers anys. Aquest indicador, ha dit, “ens serveix de guia per saber on som, on ens hem d’esforçar més, i ens crida a fer un treball conjunt per decidir on volem ser”. El president ha felicitat l’ODEE perquè en els pròxims dies presentarà aquest indicador davant l’ONU. “Un bon exemple que aquesta no és només una prioritat del Govern, aquesta és una prioritat del país”, ha insistit i s’ha mostrat convençut que “entre tots aconseguirem fer un nou país amb els nous paràmetres de modernitat i compromís social que exigeix qualsevol país que es vulgui dir civilitzat”.

Més titulades universitàries i menys fracàs escolar

El president ha recordat que l’any 2016 es va tancar amb una taxa d’atur femenina 2,3 punts per sobre de la masculina, amb una taxa d’ocupació 10 punts per sota de la masculina i sous més baixos. El president ha contraposat aquestes dades amb les de formació, àmbit en què “les noies tenen una taxa de fracàs molt menor que els nois”. També ha afegit que “la quantitat de dones titulades a les universitats és molt superior a la d’homes” i ha lamentat que “els bons resultats obtinguts per les noies a l’escola no es trasllada al capdamunt de les posicions directives de les empreses”. El president ha explicat que per assolir els objectius de paritat en els consells d’administració de les grans empreses a Catalunya s’hi haurien d’incorporar 865 dones.
“Això té un impacte en la nostra competitivitat”, ha assenyalat el president, que ha fet notar que els estudis diuen que els equips que comptem amb homes i també amb dones “són més flexibles, tenen més visió de futur, fomenten més la creativitat i són més estables econòmicament”.
Després d’analitzar la situació actual en aquest àmbit i de posar en valor les millores que s’han aconseguit en algunes dimensions,  “gràcies a la feina incansable feta per entitats, administracions i empreses”, el cap del Govern s’ha referit als reptes de futur, entre els quals ha situat “la revolució digital que vivim, que afectarà de manera molt significativa al mercat laboral i que premia els estudis científics i tecnològics”.

Puigdemont: “Catalunya construeix un sector tecnològic referent”

En aquesta línia, el president Puigdemont ha assenyalat que “Catalunya està construint un sector tecnològic de referència internacional amb més de 13.000 empreses i grans inversions de multinacionals estrangeres”, però ha fet notar que“només un percentatge petit dels llocs de treball creats estan ocupats per dones”. Per això, ha recordat que el Govern ha aprovat aquesta setmana el programa STEMcat, que té com a objectiu fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre els joves, i que fa especial èmfasi en les noies.
 
En la inauguració de la jornada, a la qual han assistit unes 300 persones, també han intervingut el vicepresident de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Francesc Pont; la presidenta i la directora de l’ODEE, Núria Lao i Anna Mercadé, respectivament, i la directora general adjunta de la Fundació Bancària “la Caixa”, Elisa Durán. A l’acte també han assistit la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, i el secretari general d’Empresa i Coneixement, Xavier Gibert. La cloenda de la jornada anirà a càrrec de la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté.

Author: Terrassa Notícies

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

Deixa un comentari