Oberta la convocatòria als Premis Cambra 2017

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

S’obre la convocatòria dels Premis Cambra 2017 amb la mirada posada en els reptes de l’economia digital i del coneixement

Oberta la convocatòria als Premis Cambra 2017. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha obert la convocatòria dels PREMIS CAMBRA 2017 als quals poden concórrer totes les empreses ubicades en algun municipi de la demarcació de Terrassa amb projectes desenvolupats dins del darrer any corresponents a les diferents categories que els conformen.

La convocatòria per presentar candidatures s’obre el 17 de març i es tanca el dia 21 d’abril. Un jurat multidisciplinari format per persones de reconegut prestigi vinculades al món institucional, polític, empresarial i periodístic valorarà el proper mes de maig cada una de les candidatures i procedirà a l’elecció dels guanyadors després d’un rigorós procés de votació. En el transcurs del mes de juny, se celebrarà l’acte de lliurament dels Premis Cambra en el marc d’una cerimònia de marcat caràcter empresarial i institucional.

Interconnecta’t: noves xarxes de generació de valor

La globalització, la revolució digital -amb la consolidació de les tecnologies de la informació i la comunicació- i la gestió dels fluxos de coneixement i innovació han condicionat nous paradigmes de la gestió empresarial en un entorn que exigeix nous models de lideratge i de generació de valor per part de les empreses a l’hora d’afrontar la seva competitivitat, en què l’ús intensiu de la tecnologia i el coneixement, la innovació, la flexibilitat, l’eficiència i la interconnexió en xarxa caracteritzen el model de gestió dins de la nova economia.

En aquest context, en què la connectivitat i els processos de generació de valor determinen el nou mercat digital i del coneixement, les empreses observen que la seva capacitat competitiva es veu reforçada amb una gestió integrada d’estratègies tecnològiques, d’innovació i coinnovació i d’internacionalització, així com de gestió del talent i formació dels seus professionals.

Responent al context present i futur de l’economia, en el que el col·lectiu empresarial juga un paper clau, la Cambra de Terrassa ha decidit vincular el leitmotiv de l’edició dels Premis Cambra d’aquest any al concepte Interconnecta’t que, jugant especialment amb una combinació de colors, vol posar en valor dues de les claus que incideixen en la competitivitat empresarial: la internacionalització –al·ludint a la presència global i la necessària i ineludible expansió dels mercats- i la connectivitat –fent referència a la capacitat de revertir l’ús intensiu de les noves tecnologies en la millora de la posició competitiva de l’empresa i la generació de valor de la marca, l’eficiència de les cadenes de valor i la gestió de processos interns, la gestió de la innovació, la sostenibilitat, el capital humà i el coneixement, la producció en xarxa i la gestió comercial, entre altres.

Les categories

Així, un total de sis categories integren l’edició dels Premis Cambra per a l’any 2017 i a les quals poden concórrer presentant candidatura totes les empreses ubicades en algun dels municipis de la demarcació de Terrassa són els següents: trajectòria internacional consolidada; iniciació a la internacionalització; compromís i sostenibilitat; empresa saludable; impuls de la innovació, la recerca i el desenvolupament; millor iniciativa comercial i de serveis.

Nou Premi Cambra a l’Empresa Saludable

En aquesta edició, els Premis Cambra 2017 incorporen una nova categoria orientada específicament a posar en valor les empreses que han desenvolupat actuacions destacables a l’hora de garantir la seguretat i la salut dels seus treballadors, mitjançant l’anticipació i la implementació d’un pla d’acció compromès amb la prevenció i la salubritat.

El Premis Cambra a l’Empresa Saludable estan orientats a aquelles empreses que hagin impulsat activament i de manera voluntària projectes vinculats a la prevenció de riscos laborals, la promoció de la salut, la vigilància de la salut i reducció de la sinistralitat i l’avaluació i control dels riscos en l’àmbit laboral.

Procediment de proclamació dels guardonats 

Un cop tancat el termini de presentació de candidatures, el 18 d’abril, aquestes seran valorades per una representació d’empresaris de la demarcació. Posteriorment, un jurat multidisciplinar format per persones de prestigi vinculades al món institucional, polític, empresarial i periodístic valorarà les candidatures i procedirà a l’elecció dels guanyadors després d’un rigorós procés de votació.

Hi ha dos premis per a cada categoria. Un cop el jurat emet el veredicte sobre els guanyadors, el procés culmina amb un acte marcadament institucional en el marc del qual es procedeix al lliurament de premis a les empreses guardonades per a cada una de les sis categories de participació oberta. En el marc d’aquest acte també es procedirà a homenatjar els guardonats nomenats pels òrgans de govern de l’entitat empresarial terrassenca a les tres categories restants dels Premis Cambra al Lideratge Empresarial, a la Iniciativa Empresarial a la Demarcació i a l’Empresa de Nova Creació, el veredicte dels quals es produirà en el transcurs del mes de juny.

185 empreses guardonades en 40 anys de trajectòria

L’edició d’any any coincideix amb el 40è aniversari dels premis empresarials que promou la Cambra de Terrassa. Aquesta condecoració té el seu origen en l’any 1977, quan l’entitat empresarial terrassenca va instituir els Premis Cambra per reconèixer públicament les empreses més actives i aquells projectes de futur que contribueixen a potenciar el desenvolupament social i econòmic de la seva demarcació. Al llarg d’aquesta trajectòria, els Premis Cambra han reconegut ja més de 185 empreses de la seva demarcació.

Author: Terrassa Notícies

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

Deixa un comentari