Neus Munté destaca el compromís del Govern en avançar

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

Neus Munté destaca el compromís del Govern “per seguir avançant cap a una societat que sumi el 100% dels seus talents”

La consellera de la Presidència i Portaveu del Govern Neus Munté, ha tancat avui la Jornada anual de l’Observatori Dona, Empresa i Economia: Reptes i compromisos per la igualtat de gènere, que ha inaugurat aquest migdia el president de la Generalitat.
La jornada, que enguany arriba a la seva vuitena edició, ha estat dedicada als reptes i compromisos per a la igualtat de gènere, per assolir l’objectiu 5 de l’agenda 2030 de les Nacions Unides que marca que aquell any el 50% dels llocs de decisió hauran d’estar ocupats per dones.
La consellera Munté ha reiterat el “compromís del Govern per seguir avançant cap a una societat que sumi el 100% dels seus talents“,  ja que “no és just ni positiu per a les dones, però tampoc ho és per a la societat, ni per a les pròpies empreses“.
Munté ha destacat, que “és un fet demostrat, que les empreses amb dones al consell d’administració són més solvents i competitives. Amb més dones directives, milloraria l’empresa, es crearia ocupació i es racionalitzarien els horaris. En definitiva, tindríem un país millor“.

Munté: “Les dones han de desenvolupar les seves carreres en plenitud”

Segons la consellera, “no és acceptable que la situació de les dones en el mercat laboral sigui desfavorable respecte a la dels homes, mentre que ja fa molts anys que hi ha moltes més dones que homes a les universitats. Les dones han de poder desenvolupar les seves carreres en plenitud“.
Afortunadament,  des de juliol de 2015 comptem amb una eina que ens ha de facilitar eliminar tots aquells obstacles que no ens permeten encara gaudir d’una societat efectivament equitativa entre dones i homes: La Llei d’Igualtat efectiva de dones i homes, que reconeix la igualtat de dones i homes com un valor cabdal per a la democràcia“, ha recordat. Neus Munté, però, ha destacat que “és una tasca difícil perquè ens cal canviar estructures socials i eliminar antics estereotips encara presents en la família, l’educació, la cultura, els mitjans de comunicació, el món laboral i l’organització social“.
Segons la consellera, “des de la seva aprovació ens hem marcat com a objectiu prioritari posar especial èmfasi en les mesures per facilitar les dones avançar en el món professional i evitar la pèrdua del talent femení en el món del treball” , i en aquest context s’ha referit al nou Cercador d’Expertes de l’Institut Català de les Dones, per impulsar el talent femení en tots els àmbits professionals i a la Plataforma de conselleres i directives de l’ODEE, “per citar dues eines que són efectives per a avançar en l’equitat i l’eradicació de les desigualtats“.

Munté: “La igualtat és un valor universal”

Per acabar, Neus Munté ha destacat que aquest objectiu “és responsabilitat de tots” i ha recordat que ” la Igualtat és un valor universal, és l’objectiu Nº 5 de l’Agenda 2030 de la ONU, un eix estratègic per a construir un món millor, que ens hem de fer nostre per al progrés del nostre país, present i futur, i per a construir una societat més justa i igualitària. Una Catalunya millor“.
Per la seva part, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, qui ha participat també en aquesta jornada, ha exposat que “l’objectiu de l’ICD és el d’assolir la igualtat efectiva de dones i homes, i fer-ho situant Catalunya al capdavant de les nacions del món, esdevenint un referent mundial d’igualtat”. Pitarch ha explicat els eixos estratègics de les polítiques d’igualtat de l’ICD que posen de manifest diferents índexs d’igualtat i ha reivindicat que “Catalunya només serà un país avançat si és capaç de ser capdavantera i referent en les polítiques d’igualtat efectiva entre homes i dones. Les dones tenim molt a aportar, i no ens podem permetre prescindir del talent femení si volem créixer i convertir-nos en un país competitiu”.

Author: Terrassa Notícies

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

Deixa un comentari