Mina, Aigües de Terrassa participa al Congrés Nacional

Mina, Aigües de Terrassa participa un any més en el VII Congrés Nacional de legionel·la i qualitat ambiental celebrat a la seu del Vapor Universitari de Terrassa

El Congrés Nacional que s’ha celebrat a la nostra ciutat a la seu del Vapor Universitari de Terrassa, és un espai de debat on s’aborda la legislació actual, els diferents mètodes de detecció existents i els tractaments a realitzar, posant un èmfasi especial en la prevenció, la formació i la protecció per fer front a la legionel·losi amb l’objectiu de proposar noves metodologies de treball i preveure l’evolució de les mesures de seguretat. Hi han assistit unes 200 persones, principalment professionals, tècnics i directors d’empreses del sector.

Marta Brull, és membre del comitè científic del congrés des del seu inici l’any 2003, i va presidir la taula on es va pronunciar la conferència “Els nebulitzadors i la prevenció de la legionel·losi.

El Laboratori de Mina, Aigües de Terrassa, que va ser-hi present a més amb un estand d’informació, està especialment reconegut per la seva expertesa en les tècniques microbiològiques, especialment en la anàlisi de Legionella pneumophila, d’aigües procedents de mostres ambientals que consisteix en la detecció i el recompte de Legionella spp. i de Legionella pneumophila, inclòs el seu Serogrupat. També utilitza tècniques de quantificació biologia molecular detectant l’ADN de la Legionel·la, diferenciant viables i no viables. Aquesta anàlisi s’aplica a les aigües de consum, de circuits, superficials, termals, industrials, residuals, de torres de refrigeració i, en general, en aquells sistemes on es puguin generar aerosols.

Un laboratori molt equipat

El Laboratori ambiental de Mina, disposa de l’equipament tecnològicament més avançat que, juntament amb un equip humà altament qualificat, el situa entre els laboratoris de primer nivell del sector i compta, a més de les certificacions de qualitat de Mina, des de juliol de 2002, amb la Certificació ENAC (Entidad Nacional de Acreditación), organisme que d’acord amb les normes internacionals i seguint en tot moment les polítiques i recomanacions establertes per la Unió Europea, avalua la competència tècnica d’organismes, com els Laboratoris, per generar confiança a l’Administració, al mercat i a la societat en general. ENAC, és designat per l’Administració estatal per establir i mantenir el sistema d’acreditació a nivell de tot l’estat.

L’acreditació ENAC, atorgada el juliol de 2002 al Laboratori de Mina, Aigües de Terrassa, segons la Norma UNE-EN ISO/IEC 17025, acredita per a la realització d’anàlisis físic-químics d’aigües continentals, residuals i de consum i també anàlisis microbiològics d’aigües de consum. El Laboratori Ambiental disposa de 124 paràmetres acreditats en aquests àmbits.

El Laboratori de Mina garanteix la qualitat de l’aigua sense dependre de laboratoris externs i oferint serveis a tercers, complint amb els més estrictes criteris d’exactitud i precisió.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Author: Catalunya Directe

Xarxa de diaris digitals en premsa lliure oberta i gratuïta de Catalunya i En Català

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.