Meritxell Lluís va rebre el Segell InfoParticipa 2016

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

Meritxell Lluís va rebre el Segell InfoParticipa 2016 a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, atorgat per la UAB

La regidora de Transparència, Meritxell Lluís, va rebre ahir dijous el Segell InfoParticipa 2016 a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, atorgat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a l’Ajuntament de Terrassa. El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB organitza l’acte de lliurament del Segell Infoparticipa, que ha arribat enguany a la quarta edició. El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la UAB com a reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals, ajuntaments, consells comarcals i, per primer cop, diputacions.

L’acte va comptar amb la conferència “Transparència: més enllà del portal (i del Segell)”, a càrrec d’Antoni Gutiérrez-Rubí, assessor de comunicació, consultor polític i fundador de la consultora de comunicació Ideograma. A més, hi van intervenir Amparo Moreno, directora del LPCCP; Victòria Camps, catedràtica de filosofia de la UAB i presidenta del Consell Certificador del Segell Infoparticipa; Jordi Foz, delegat de Transparència i Govern Obert de la Generalitat; i Margarita Arboix, rectora de la UAB.

A partir dels 52 indicadors establerts pel LPCCP partint de la Llei de Transparència, el Segell Infoparticipa s’atorga a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població. L’acte va tenir lloc a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB (pl. Acadèmica, s/n, Edifici A, Campus de la UAB, Bellaterra, Cerdanyola del Vallès).

La transparència, principi rector del Govern

Tal com recull el Pla de Mandat 2015-2019, la transparència és un dels quatre principis rectors de l’acció del Govern Municipal, juntament amb l’eficàcia, la corresponsabilitat i la renovació. La ciutadania reclama un canvi en les maneres de fer política, de governar, basades en valors com la proximitat, la transparència, l’eficàcia i el rendiment de comptes de l’Administració, i una altra manera de fer política implica també una administració que doni resposta als nous paràmetres i demandes socials, que sigui transparent, oberta i col·laborativa i que permeti la implicació i la participació de les persones en aquells assumptes que generen interès o inquietud.

Això vol dir fer de l’Ajuntament una institució amb parets de vidre, molt més propera a la ciutadania, oberta de bat a bat. El mateix Pla de Mandat recull específicament el compromís d’impulsar mesures per tal d’assolir la màxima transparència en totes les dades, processos i actuacions municipals.

Author: Terrassa Notícies

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

Deixa un comentari