En marxa el projecte educatiu “Sàvi(e)s del tèxtil”

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

L’Aula Didàctica del CDMT treballa en un nou projecte educatiu per transmetre l’història textil de Terrassa anomenat ‘Sàvi(e)s del tèxtil’

Durant el present curs escolar des de l’Aula Didàctica del CDMT està treballant en un nou projecte educatiu adreçat a grups de tots els nivells educatius. És una iniciativa que pretén transmetre aspectes de la història tèxtil de Terrassa a partir de les narracions de persones que van viure la seva infantesa i joventut en aquella ciutat que es movia “a ritme de llançadora”.

Per desplegar el projecte comptem amb un grup de voluntaris i voluntàries terrassencs amb una llarga vida vinculada al tèxtil des de diversos àmbits. Amb ells, ens traslladem als centres educatiu o rebem al Museu als grups escolars que prèviament han treballat el tema a classe i han preparat les qüestions que formularan als voluntaris.

Creiem que aquestes sessions suposen un complement adient a la tasca dels docents que ensenyen història local contemporània als nois i noies. Les explicacions dels avis i àvies afegeixen proximitat i emoció als fets històrics la qual cosa afavoreix molt l’aprenentatge significatiu dels alumnes.

D’altra banda, aquestes experiències en l’àmbit educatiu donen visibilitat i apoderen sensiblement a persones grans, actives i generoses, que acumulen nombrosos coneixements tèxtils i de vida.

Author: Terrassa Notícies

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

Deixa un comentari