L’Agència Catalana de Turisme entrega a Terrassa la marca ‘Ciutats i Viles amb caràcter’

L’Agència Catalana de Turisme distingeix Terrassa amb la marca ‘Ciutat amb caràcter’

Aquest reconeixement enforteix el posicionament de Terrassa com a referent dins del sector del turisme cultural i patrimonial

L’Ajuntament de Terrassa ha rebut el distintiu ‘Ciutats i viles amb caràcter’, un reconeixement que atorga l’Agència Catalana de Turisme. La marca, de nova creació, s’entrega a ciutats catalanes que es caracteritzen per tenir una forta personalitat basada en la seva rellevància en àmbits com el valor històric i cultural, creatiu, artístic o enogastronòmic.

Per poder rebre aquest distintiu, l’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Turisme i Promoció Exterior, ha presentat un dossier amb la candidatura per justificar que la ciutat compleix amb els requisits indispensables per poder entrar a formar part d’aquesta marca, com ara una oferta turística que treballi per donar a conèixer els valors culturals i patrimonials de la ciutat, l’existència d’un patrimoni arquitectònic ben conservat, unes tradicions culturals fortes i arrelades, o un seguit d’associacions i entitats que treballin en la difusió i conservació del caràcter cultural de la ciutat, entre d’altres requisits.

El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado ha explicat que: “Fa temps que l’Ajuntament de Terrassa, conjuntament amb tots els agents implicats, treballem de forma coordinada per millorar i potenciar l’oferta turística i fer de la ciutat una destinació de referència. Aquest reconeixement, per part de l’Agència Catalana de Turisme, ens referma en aquesta aposta i és un pas més per situar Terrassa entre les destinacions més importants del país pel que fa al turisme cultural i patrimonial”.

Amb aquest reconeixement com a “Ciutat amb caràcter”, Terrassa veurà enfortit el seu posicionament de ciutat referent dins del sector del turisme cultural i patrimonial.

A més, l’oferta turística de la ciutat formarà part, de forma preferent, en les diferents accions de difusió organitzades per l’Agencia Catalana de Turisme.

 

Les candidatures de les ciutats que optaven a rebre aquest distintiu han estat valorades per un comitè d’experts que finalment ha acordat aprovar l’adhesió de Terrassa, juntament amb les ciutats de Girona, Lleida, Reus, Tarragona, Tortosa, Vic i Vilafranca del Penedès, en un acte que va tenir lloc ahir al Palau Moja de Barcelona.

Per celebrar aquest reconeixement amb el conjunt de la ciutadania, i posar en valor el ric patrimoni cultural i patrimonial de la ciutat, entre el divendres 1 i el diumenge 3 de desembre l’Ajuntament ha organitzat diferents jornades de portes obertes a la Seu d’Ègara, el Castell Cartoixa de Vallparadís, la Casa Alegre de Sagrera, la Masia Freixa, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa. D’altra banda, també es podrà gaudir de forma gratuïta d’un ampli programa de visites guiades a alguns dels elements patrimonials més singulars i representatius de la ciutat.

Paral·lelament, el dissabte 2 de desembre es podrà gaudir d’un concert de Jazz a la Seu d’Ègara i el diumenge 3 de desembre, a les 13 h, la colla castellera Minyons de Terrassa aixecarà un pilar al pati del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

Author: Catalunya Directe

Xarxa de diaris digitals en premsa lliure oberta i gratuïta de Catalunya i En Català

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada