Brutícia com a moneda electoral

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

La bruticia de nou com a moneda electoral

Continuem un procés electoral inacabable, és quelcom similar com aquella pel·lícula del dia de la marmota, on ens aixequem cada matí i tornem a viure exactament el mateix. A Terrassa també tornem a reviure fets similars a la passada campanya electoral, amb la diferència que no oblidem d’on venim i per quin motiu estem en aquesta situació.

De tots és sabut els treballs que el Govern Municipal està fent amb totes les entitats i associacions de veïns de Terrassa, per aconseguir millorar la sensibilització, el reciclatge, el control de residus de la nostra ciutat. El propi regidor Mar Armengol ho va reconèixer en aquest mitjà i és un dels cavalls de batalla de la legislatur. Ens consta, i fa mesos que es treballa fent estudis i reunions en diferents àmbits, amb tècnics, associacions, veïns, i el propi personal de neteja, per posar en funcionament aquest ‘Pacte per la Neteja’.

Han estat anys complicats on el govern municipal ha hagut d’afrontar la realitat i escollir entre destinar pressupost a les persones i als serveis socials, sacrificant les necessitats d’un departament vital a la nostra ciutat la recollida d’escombraries, o apaivagar les retallades tant del ‘Gobierno Central’, com de la Generalitat de Catalunya.

Us imagineu per un sol instant que no existís el servei de recollida d’escombraries?

Com eliminaríeu les deixalles diàries?

Ara per art de màgia, els més menuts de la casa ho pregunten estranyats, deixes les bosses en un contenidor que hi ha al carrer i marxen soles.

La passada campanya electoral constatàvem des del nostre observatori de xarxes socials, que la recollida de les escombraries va ser altre cop argument de desgast cap al govern socialista, per part de l’oposició. En aquell moment per Convergència i Unió Terrassa, sortosament, ara membres del govern municipal arrel de la sociovergència.

Aquest cap de setmana comprovem que es repeteix el mateix model, i curiosament també a l’inici d’una campanya electoral i també per un partit en l’actual oposició, el Partit Popular de Terrassa, amb queixes a les seves xarxes socials de la brutícia, i residus fora dels contenidors al barri de Ca n’Anglada.

piulada-pp-terrassa-bruticia-cananglada-2016Primer de tot convidar a tothom que es trobi en la mateixa situació, que poden trucar a un telèfon gratuït d’Eco Equip, el 900 720 135 i estem segurs que alguna brigada anirà a recollir-ho, el que no tenim tant clar és si algú de neteja estarà pendent del que es publica a les xarxes socials. El que sí que tenim clar és que sol no desapareixerà.

Quan ens varen arribar les primeres queixes a la nostra redacció de Terrassa, a denuncies@terrassanoticies.com vàrem fer varies proves, trucant des de diferents telèfons i diferents persones, en diferents barris de la ciutat i sempre  es van recollir les deixalles, abans de 24 hores. Certament ens varem sorprendre nosaltres mateixos, però va estar així, i així en donem testimoni.

Si filem prim, cal dir que a Terrassa amb gairebé els mateixos habitants que la veïna Sabadell, el pressupost municipal per la recollida d’escombraries, és gairebé la meitat que a Sabadell. Poden haver-hi opinions per a tots els gustos i colors, però el que tenim clar, és que el primer que cal fer, si més no, és felicitar Eco Equip per fer les seves tasques amb els recursos que disposaven en aquell moment, i treballar conjuntament amb tota la ciutat, per millorar-ho.

Utilitzant la brutícia com a moneda de canvi electoral per intentar guanyar vots, a xarxes socials, als mítings o públicament, el que es fa, és embrutar encara més, la nostra imatge de ciutat, ho varem dir, i ho tornarem a repetir les vegades que calgui. Ja ho va fer Convergència al seu moment i ara ho fa el Partit Popular. La neteja física, els estris, la brutícia, les escombraries, s’aconseguiran eliminar més d’hora que tard, amb el compromís de tots. Malauradament hi ha altres brutícies i corrupteles que no s’aconseguiran tan fàcil.

Cal treballar conjuntament, des de tots els actors de la ciutat, entre tots i conjuntament, per tornar la ciutat als nivells de sensibilització i responsabilitat vers la neteja, aquí tots estem d’acord, i comença per l’educació i el respecte pel nostre entorn, pel nostre carrer, pel nostre barri, per la nostra ciutat. Si no ho fem ho pagarem molt car.

Author: Terrassa Notícies

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

Deixa un comentari