Jornada formativa sobre la soledat no volguda

Terrassa acollirà una jornada formativa del programa Sempre Acompanyats sobre la soledat no volguda

Han participat 1.506 persones majors de 65 anys que viuen soles

S’espera la participació d’una seixantena de persones provinents de Terrassa, Girona, Tortosa i Tàrrega

Terrassa acull avui, una jornada formativa sobre el programa Sempre Acompanyats, impulsat per l’Ajuntament de Terrassa, l’Obra Social “LaCaixa” i Creu Roja. La formació, que es du a terme al Casal Cívic de Ca n’Aurell, està adreçada als membres del Grup d’Acció Social (GAS) dels diferents municipis on s’està duent a terme el programa Sempre Acompanyats, que són Terrassa, Girona, Tortosa i Tàrrega. El GAS està format per professionals de serveis socials, gent gran, participació ciutadana, associacions de veïns i veïnes, associacions de comerç, biblioteques, casals, Policia Municipal i Mossos d’Esquadra.

L’obertura de la jornada ha estat a càrrec del regidor del Districte 4, Amadeu Aguado; el president de Creu Roja de Terrassa, Marià Gàllego; i la directora del Programa de la Gent Gran de la Fundació “la Caixa”, Cristina Segura. Posteriorment, un debat sobre dues de les problemàtiques socials que impulsen el programa, com són l’envelliment i la soledat no volguda de les persones grans, a càrrec del doctor en Psicologia i assessor científic, Javier Yaguas.

El treball, dut a terme fins ara en el marc del projecte Sempre Acompanyats, ha fet possible implicar tot un seguit de serveis públics i entitats del territori, amb l’objectiu de prevenir i pal·liar els problemes derivats de la soledat no volguda entre les persones grans a través d’un procés de sensibilització d’aquest fenomen. El projecte es desenvolupa al Districte 4, on han participat 1.506 persones majors de 65 anys que viuen soles. De totes elles, se n’han detectat 198 que pateixen soledat no volguda.

El projecte Sempre Acompanyats de l’Ajuntament de Terrassa, l’Obra Social “La Caixa” i Creu Roja, va començar el juliol de 2014 a Terrassa amb accions de sensibilització i amb la construcció d’una xarxa sòlida dins la comunitat per enfortir el suport social i l’acompanyament a les persones grans. La iniciativa va arrencar com a prova pilot a La Maurina, Ca N’Aurell i La Cogullda, tres barris del Districte 4.

A banda de donar visibilitat al problema social, el programa permet construir un espai de treball entre ciutadania i professionals, generant noves consciencies i aliances entre els diferents agents del territori.

Author: Ajuntament de Terrassa

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada