El globus arriba a l’estratosfera carregat de dibuixos

El globus dels estudiants de la UPC a Terrassa arriba a l’estratosfera amb dibuixos creats per infants de l’Hospital Sant Joan de Déu

El globus llançat pels estudiants de la UPC a Terrassa arriba a l’estratosfera amb els dibuixos dels infants de Sant Joan de Déu. El passat dissabte, 4 de març, a les 11 hores, un equip de 20 estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial i Aeroespacial de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) va llançar, a 20 km de la localitat lleidatana de Seròs, un globus estratosfèric amb una càrrega ben especial a bord: 21 dibuixos realitzats per nens i nenes ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El globus va arribar a més de 25.000 metres d’altitud equipat amb tres càmeres que van fotografiar les obres dels infants amb la corba terrestre, les estrelles i el sol com a teló de fons.

Les previsions meteorològiques el matí del dissabte passat a Serós (Segrià, Lleida) no eren les més favorables per llançar, a 25.000 metres d’altitud, una globus de làtex equipat amb tres càmeres fotogràfiques, i amb 21 dibuixos realitzats per nens i nenes ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Malgrat tot, els estudiants han completat amb èxit aquesta missió i, finalment, gràcies a la fiabilitat de la tecnologia que ells mateixos van crear, els nens de l’Hospital que van participar ja poden dir que els seus dibuixos han viatjat a l’estratosfera.

Els impulsors de la missió són membres de l’associació UPC Space Program, formada per estudiantat de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial i Aeroespacial de Terrassa (ESEIAAT) i centrada a crear projectes científics relacionats amb l’espai, juntament amb estudiants del NanoSat Lab de la UPC i en col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Deu.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Author: Catalunya Directe

Xarxa de diaris digitals en premsa lliure oberta i gratuïta de Catalunya i En Català

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.