Estudiants de la UPC llancen un globus a l’estratosfera

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

Estudiants de la UPC a Terrassa llancen a l’estratosfera un globus amb dibuixos creats per infants de l’Hospital Sant Joan de Déu

Estudiants de la UPC a Terrassa llançaran un globus a l’estratosfera. El proper dissabte 4 de març a les 11 hores, un equip de 20 estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial i Aeroespacial de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) llançarà, des de la localitat lleidatana de Seròs, un globus estratosfèric amb una càrrega ben especial a bord: 21 dibuixos realitzats per nens i nenes ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El globus, que viatjarà a més de 25.000 metres d’altitud, està equipat amb tres càmeres que fotografiaran les obres dels infants, amb la corba terrestre, les estrelles i el sol com a teló de fons.

La missió es durà a terme mitjançant un globus de làtex, equipat amb les tres càmeres fotogràfiques, un emissor de senyal per fer-ne el seguiment i una estructura cilíndrica, en el qual viatjaran els dibuixos fets per nens i nenes d’entre tres i 16 anys. La finalitat és animar i entretenir als infants hospitalitzats i, alhora, transmetre’ls la passió per l’espai.

Els impulsors de la missió són membres de la iniciativa UPC Space Program, formada per estudiantat de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial i Aeroespacial de Terrassa (ESEIAAT) i centrada a crear projectes científics relacionats amb l’espai, juntament amb estudiants del NanoSat Lab de la UPC i en col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Deu.

Astronautes per un dia

Els petits artistes rebran, per part dels estudiants de la UPC, un diploma que certificarà l’arribada a l’estratosfera del seu dibuix i la participació en aquesta singular missió, molt similar a les que es fan habitualment per comprovar que aparells, càrregues o materials que s’han d’enviar a l’espai suportaran les condicions en aquesta capa de l’atmosfera. 

El llançament es podrà seguir en directe a través d’un canal propi del NanoSat Lab a YouTube (https://youtu.be/C872z2ctWDI), gràcies a una tecnologia per realitzar enllaços de comunicacions per satèl·lit desenvolupada per aquest laboratori de la UPC.

S’habilitarà una sala a l’hospital, que farà funció de centre de control, obert només als nens i les seves famílies perquè puguin fer el seguiment del globus en directe i fer el compte enrere del llançament. A més, els estudiants de l’ESEIAAT han preparat un programa d’activitats de divulgació sobre l’espai adreçades als petits i joves que faran el seguiment de la missió, tant des de l’Hospital de Sant Joan de Déu com des de la població de Seròs.

Author: Terrassa Notícies

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

Deixa un comentari