El periodisme esportiu i les crítiques

Un mitjà de comunicació té l’obligació de ser objectiu i crític

Un mitjà de comunicació ha de saber escoltar i analitzar, però no posicionar-se mai per interessos econòmics, polítics ni de cap tipus que no siguin el purament periodístic. I farem un aclariment sobre un qüestió sorgida fa uns dies a rel d’un crònica públicada al nostre diari digital, sobre la qual, no tenim intencions d’afegir cap aclariment més.

El periodisme esportiu té un component ‘visceral’, ‘passional’, que fa més difícil que les crítiques siguin ben acceptades pels clubs o els seus membres, especialment quan no hi estan acostumats. Quan una ciutat està acostumada a seguir una línia marcada de la qual ningú es mou sigui per l’interès que sigui, quan algú decideix treballar d’una altra manera, mirar amb uns altres ulls, i especialment, escoltar a l’afició… llavors és criticat.
Ho sentim molt per a qui se senti ofès per les nostres paraules i comentaris, en cap moment és la intenció de TerrassaNotícies. Simplement, intentem ser imparcials, fent cròniques esportives sense vendre’ns a ningú, i sempre amb la màxima correcció. I tot i que no hem de justificar-ho, pel que fa als comentaris sobre la nostra presència o no, als enfrontaments esportius, voldríem aclarir que el nostre equip responsable del departament d’esports pot parlar en primera persona dels partits perquè també hi assisteix, però no des de l’espai destinat a premsa, sinó que ho fa entre la gent. Entre els aficionats, un redactor pot captar sensacions que no són capaços de veure els que es queden a les cabines.

Creiem en el periodisme. Queda algú més que hi cregui?

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Author: Catalunya Directe

Xarxa de diaris digitals en premsa lliure oberta i gratuïta de Catalunya i En Català

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.