Edu_Hack reuneix docents i experts en l’aposta d’mSchools

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

La sessió Edu_Hack reuneix a un gran nombre de docents i experts en l’aposta d’mSchools per impulsar la innovació en educació

La sessió Edu_Hack reuneix a docents i experts en l’apostat d’mSchools per impulsar la innovació en educació. Més de 1.300 alumnes han participat durant tot l’any en experiències pilot derivades de la primera edició d’Edu_Hack, que va tenir lloc l’any passat. Ahir a la tarda es van donar a conèixer algunes d’elles en una sessió que va registrar una alta participació per part de centres educatius de tot Catalunya.
 
“El cor i l’ànima de la nostra revolució”, així ha definit el CEO de GSMA, John Hoffman, el professorat dedicat a l’educació digital, que ha tornat a mostrar, per segon any consecutiu, la seva implicació i entusiasme a la jornada de treball Edu_Hack. L’auditori del Hall 8 de la Fira Gran Via de L’Hospitalet de Llobregat ha acollit aquesta tarda aquesta sessió on s’han presentat algunes de les iniciatives pedagògiques realitzades durant l’any a centres educatius catalans i s’han donat a conèixer les novetats de cara a l’any vinent.
Edu_Hack és una iniciativa del programa mSchools per connectar, inspirar i oferir les eines als directors i docents d’avui per a dissenyar nous models d’ensenyament i aprenentatge incorporant la tecnologia digital.
La investigadora i educadora Susanna Tesconi ha obert la sessió amb una ponència en la qual ha plantejat la figura del docent com a “dissenyador d’experiències educatives en nous entorns”, a través d’una presentació al voltant del moviment maker com a eina educativa. Tesconi també ha fet èmfasi en la perspectiva de gènere, que considera que hauria de tenir qualsevol “educador dissenyador”.

Quatre experiències d’Edu_Hack

Les quatre experiències pedagògiques creades a la primera edició d’Edu_Hack, que han portat a terme tretze centres educatius catalans, s’han presentat durant la sessió celebrada aquesta tarda, sota els títols Sóc com tu!Apadrinament digitalMinecraftegem un edifici Fotem el camp.
En la seva primera edició, més de 500 participants, docents i experts de la indústria inclosos, es van reunir durant un dia complet per a seguir la metodologia de treball cocreatiu de mSchools Edu_Hack i desenvolupar, de manera col·laborativa, materials per a l’aula recolzats en l’ús innovador de la tecnologia digital a l’educació.
Els resultats d’aquesta jornada d’Edu_Hack són 42 propostes validades que es comparteixen amb la comunitat educativa a través de mSchools Toolbox. Actualment, al voltant de 40 centres educatius de Catalunya están posant en pràctica 15 de les propostes, que han estat desenvolupades més detalladament pels seus cocreadors.

Author: Terrassa Notícies

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

Deixa un comentari