La CUP de Terrassa i Barcelona en contra les agressions masclistes

La CUP de Barcelona s’afegeix a la campanya contra agressions masclistes que es produeixen al transport públic

Rep el suport de la CUPde Terrassa, que fa dues setmanes va presentar una moció per afavorir les ‘masculinitats no hegemòniques’ i combatre el ‘manspreading’

Diverses agrupacions locals de la CUP van fer pinya ahir a la ciutat de Barcelona per presentar noves mesures en el marc de la campanya que té per nom ‘Construïm Municipis Feministes’. De la qual es destaca la iniciativa per evitar les agressions masclistes a busos, trens i Metro. Tal com ha explicat la regidora Maria José Lecha, ‘les dones pateixen cada dia aproximacions, vexacions, actituds invasives i tocaments’. Per això ha proposat una campanya per sensibilitzar i fer visible aquest problema comú.

La CUP Capgirem Barcelona proposa que aquests missatges  i símbols feministes en format publicitari siguin presents als seients, vidres, portes i parets dels transports públics. En relació a aquestes conductes, la membre de les CUP de Terrassa Sara Moya, ha explicat les reaccions a la proposta defensada fa dues setmanes a la ciutat vallesana en que les xarxes socials han estat l’epicentre. La majoria dels comentaris, segons Moya, han estat ofensius i masclistes. També ha assegurat que ‘el 95% del total són missatges d’homes, fet que explica la supèrbia per parlar d’un problema que no pateix, sinó que en són la causa’.

Així mateix, la diputada al Parlament Mireia Vehí ha explicat que com ja s’ha vist en més ocasions amb la CUP, ‘les polítiques feministes molesten, i molesten molt’. Perquè la imatge de les dones empoderades, liderant la lliuta resulta incòmode al heteropatriarcat.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Author: Catalunya Directe

Xarxa de diaris digitals en premsa lliure oberta i gratuïta de Catalunya i En Català

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.