Front comú a Madrid en defensa del municipalisme

Terrassa, amb grans ciutats de l’Estat, fa front comú a Madrid en defensa de l’autonomia municipal

A l’acte s’ha acordat una Declaració municipalista conjunta on, per sobre de colors polítics, es defensa la democracia local

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha participat aquest matí en un acte a Madrid per denunciar l’atac al municipalisme que suposen els Pressupostos Generals de l’Estat, amb representants dels Ajuntaments de Madrid, Barcelona, La Corunya, Saragossa i València. L’objectiu d’aquesta jornada ha estat demanar als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats que, durant la tramitació parlamentària dels comptes, es garanteixi que no es retallin les aportacions al finançament municipal, es reverteixin els criteris d’austeritat pressupostària que la Llei Montoro imposa a les administracions municipals i s’eliminin les disposicions addicionals que amenacen la municipalització de serveis públics. Concretament, les ciutats demanen augmentar les aportacions de l’Estat al finançament local i retirar les disposicions addicionals 27 i 35.

Per a Jordi Ballart, “Els Ajuntaments avui aixequem la veu per evitar que el Govern del Partit Popular limiti la democràcia municipal i la nostra capacitat de decisió. Cal que tots junts, independentment del colors polítics, fem front comú per evitar la intervenció de les administracions locals, les més sanejades i transparents”. Amb la proposta de PGE’17, Ballart creu que “s’estan carregant l’autonomia i la sobirania municipal i facilitant que grans corporacions puguin arribar a controlar els serveis públics i a sobre en treguin beneficis notables”.

Els Ajuntaments presents han subscrit una Declaració municipalista per a denunciar les limitacions que el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per aquest 2017 suposen a l’autonomia local i al finançament local. Per tot això, ajuntaments de diferent signe polític han anat avui al Congrés dels Diputats de Madrid a fer escoltar la seva veu i reclamar a les forces parlamentàries que atenguin les reivindicacions municipals en el marc de la tramitació parlamentària dels PGE’17.

Han assistit, a part de l’Alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, Rita Maestre, portaveu de l’Ajuntament de Madrid i el tinent d’alcalde Carlos Sánchez Mato; el tinent d’alcalde i alcalde en funcions de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, l’alcalde de La Corunya, Xulio Ferreiro; l’alcalde de Saragossa, Pedro Santiesteve, i el tinent d’alcalde de València Sergi Campillo. L’Ajuntament de Valladolid també ha subscrit el manifest Los presupuestos del PP, un nuevo golpe a la autonomía local. Los municipios alzamos la voz, tot i que no han pogut assistir a la trobada.

Una vegada llegida la declaració a les portes del Congrés, els representants municipals s’han reunit amb els grups parlamentaris que han accedit a escoltar les demandes municipals, entre els que hi havia Meritxell Batet, del PSC; Irene Montero, portaveu de Unidas Podemos; Xavier Domènech, d’En Comú Podem; Joan Tardàs, d’ERC, Carles Campuzano, del PDCAT; Joan Baldoví, de Compromís, així com representants de En Marea.

Author: Redacció de Terrassa

Redacció Terrassa Notícies
redaccio@terrassanoticies.com

Deixa un comentari