Comerç de Proximitat motor econòmic

Mercat de la Independència comerç proximitat Terrassa

Comerç de proximitat de Terrassa el motor del creixement econòmic

Treballant amb el comerç des del la consciència activa

Comences a pensar els anys que portem recolzant al comerç de proximitat i ens anem als meus inicis com a locutor a la malauradament desapareguda i no reconeguda per les institucions municipals, Ràdio Terrassa Cadena Ser. La casa mare.

Una emissora amb la 25ena llicència nacional, creada del comerç local i pel comerç local, del comerç de proximitat, i pel comerç de prop, del centre, dels barris, i dels eixos comercials, on sempre , des del primer dia se’ns va educar, i inculcar a potenciar el comerç de proximitat, del barri, el que dona via a la ciutat i als eixos comercials, el pulmó de la primera economia, i que ens dona feina directa o indirectament a tants de nosaltres. La vida dels nostres carrers i la llum dels barris.

Més de 20 anys fent campanyes com ‘Coneguem el Comerç’ o més coneguda com ‘Un milió per un dia‘ o ‘6000€ per un dia‘ amb el canvi de moneda, passejant la ‘limusina’ pels comerços de tots els barris de Terrassa, dinamitzant i fent una tasca molt més social del que semblava vistos els temps des de la distància, amb l’orgull de ser un aprenent i partìcep de mestres de la comunicació i la publicitat comercial, com José Manuel Salillas, Director General de Grup Media 25, Vicente Álvarez exemple de superació personal i comercial i aconseguidor de tants èxits comercials a través de la publicitat a tantes grans empreses tant de Terrassa com  de tot l’estat, i Antoni Estruch, professor de Màrketing a la EUNCET i Director Comercial de Ràdio Terrassa i Ràdio Club 25 a la seva millor època, amb 300.000 oïdors a Catalunya, emetent des del carrer Gutenberg, des de Terrassa al món.

El comerç és al nostre ADN

Tindríem moltes preguntes a nivell de com s’ha treballat el model comercial de Terrassa, moltes més si les comparem amb altres ciutats, tant del centre com dels barris, però ara no entraré en política, ja que l’important és sumar i que podem fer nosaltres mateixos per millorar-nos, i és precisament aquí, on vull focalitzar.

Una petita botiga, un petit comerç, tenint un molt bon producte,  te capacitat per fer molt, i ara molt més que abans, a través de les noves tecnologies. Si aquesta força la multipliquem per centenars de botigues i comerços en la mateixa sintonia, amb la mateixa consciència colaborativa, multipliquem la difusió i arribem a milers de clients potencials, oferint un producte molt bó, i de qualitat, i els clients estaran doblement satisfets.

Ho hem pogut comprovar empíricament, a totes les visites realitzades durant tants anys, i ara també les darreres setmanes amb la nova aposta per unir a un centenar de parades i botigues per fer ‘7000€ per un dia’ tal i com varem fer la primera campanya, l’original, millorada, més assequible, actualitzada al 2017, i augmentada a 7000€, per ser més contundents i positivitar tant a comerciants com a clients, potenciant la estratègia de màrketing de cada comerç, complementada per la unió i la força de tots, les xarxes socials, el comerç actiu, el comerç en equip.

En que us podem ajudar?

El món de la comunicació ha canviat molt en pocs anys, provocant un canvi en tots els sectors, el comerç indubtablement ha estat un des actors principals d’aquests canvis, provocant l’actualització i formació constant en noves tecnologies, venda on-line, inbound màqueting, fidelització de clients, i networking actiu.

Cal aprofitar les noves tecnologies, ‘pensar en global i actuar en local‘ fent xarxa, equips que es complementin, crear, liderar la teva ‘tribu’, la teva ‘tribu comercial’ la tribu del comerç de proximitat de Terrassa, amb els teus veïns, el teu gremi, i el teu eix comercial. Créixer tu, el teu negoci, i la teva botiga, i fer créixer el gremi, la teva comunitat comercial, el teu eix comercial, des d’una consciència col.laborativa. El petit comerç te una capacitat d’adaptació als temps de vertigen, el client és la part més important, saben el seu nom, que els agrada, han satisfet les necessitats d’avis, pares, fills, i nets, són els que sens dubte tenen més experiència, i anar paga la pena pagar el que calgui per sentir-se amb el millor producte i satisfet.

Hi ha valors i experiències, que no tenen preu, no mantenir la nostra xarxa comercial, ens pot sortir molt car.

Som mediterranis, ho portem a l’ADN, ho portem a la sang, comerciants, mercaders, des de fa molts segles, i ho sabem fer molt bé, que no se’ns oblidi.

Quant a Jose Fuentes Moya

Creatiu Consultor en Comunicació i Publicitat Ha estat: Locutor UM a Ràdio Terrassa CADENA SER i Localia TV, Executiu de Comtpes i Esdeveniments Especials a Radio Club 25 i al periòdic gratuït mensual Terrassa Societat, Director de Marketing Relacions Públiques i Publicitat a Ciutat La Nit Parc Vallès, Fòrum Terrassa i PIÚ Sabadell, Master en Reiki Tibetà, Voluntari Cooperant a Perú amb l'ONG Associació d'Ajuda als Nens de Chiclayo

Related posts

Deixa un comentari

*