L’Ajuntament de Terrassa ha fet públic uns passos a seguir en cas de contaminació atmosfèrica desprès que el CECAT hagi informat que Terrassa ho està
El CECAT ha emès un avís de contaminació atmosfèrica per partícules i Terrassa està dins la zona afectada. Quan la concentració de contaminants atmosfèrics és molt alta, sobrepassant els límits legals, la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya, decreta l’alerta per contaminació atmosfèrica.
Qui és sensible?
Hi ha diversos grups de persones que poden ser particularment sensibles:
- Les persones amb asma o altres malalties de les vies respiratòries i/o cardíaques.
- Les persones que fan exercici físic a l’aire lliure.
- Els infants.
- La gent gran.
- Les persones amb altres característiques individuals determinades que les fan més vulnerables i sensibles que a la resta (embarassades,…).
Què fer en cas de contaminació atmosfèrica?
En cas de patir un episodi Ambiental de Contaminació Atmosfèrica es recomana:
- No utilitzar el vehicle privat, sempre que sigui possible.
- Fer servir mitjans més sostenibles: desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic.
- En el cas de què l’ús del cotxe sigui imprescindible, es recomana compartir-lo, de manera que a part de reduir les emissions de contaminants de la ciutat, s’estalvia combustible i es redueix el trànsit.
- Reduir els esforços corporals a l’aire lliure, principalment si provoquen fatiga, també si són de llarga durada i es produeixen a les hores en què la concentració de contaminants és més elevada.
- Tenir cura especialment de les persones grans o amb malalties respiratòries i/o cardíaques que haurien de reduir al màxim l’esforç físic i les activitats a l’aire lliure.
Us recordem que la col·laboració de totes les persones és imprescindible per ajudar a recuperar la bona qualitat de l’aire i de vida.
Podeu veure l’estat atmosfèric de Terrassa al web de la Generalitat de Catalunya (http://dtes.gencat.cat/icqa/), o a través de la “app” Aire.cat.
Per saber-ne més, podeu consultar els següents enllaços relacionats: Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Terrassa i també “L’Aire que Respirem” de l’Àrea Metropolitana de Barcelona