Aprovada la proposta per retirar l’amiant d’escoles i instituts

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

El PSC Vallès Oest valora que hagi estat aprovada la proposta del Grup Socialista al Parlament perquè es retiri l’amiant d’escoles i instituts

La Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta del Grup Parlamentari Socialista perquè es retiri l’amiant d’escoles i instituts. Segons ha explicat pol Gibert, diputat del PSC i responsable de l’Oficina Parlamentaria del PSC Vallès Oest: “Aquesta moció neix fruit de la demanda que sorgeix de la preocupació de la comunitat educativa i de sindicats del Vallès Occidental, però que afecten centres educatius d’arreu del país”.

Ja el passat mes de juliol, en el ple municipal de Terrassa, el Grup Socialista a la ciutat va portar aquesta mateixa proposta a la sessió plenària, on va aconseguir l’aprovació unànime per part de tots els grups polítics presents al ple.

El PSC recorda que hi ha 38 escoles i instituts en els quals s’ha detectat fibrociment o amiant a les seves instal·lacions. Segons ha informat Gibert: “es tracta d’una substància perjudicial per la salut, no només dels infants, sinó de totes les persones que treballen en aquests centres”. I en aquest sentit, insisteixen que des de 2002 és una substància prohibida al conjunt de l’Estat, però encara n’hi ha restes a molts edificis, entre ells, als centres educatius.

El PSC ho valora positivament

Pel PSC, la proposta aprovada obliga a les institucions a abordar amb la prioritat que correspon un pla de substitució progressiu del fibrociment de les escoles i instituts afectats. “El document planteja tres eixos de treball: Fer un inventari per tal de conèixer quants centres afectats hi ha. Fixar un calendari per a la retirada de les instal·lacions on està present i elaborar un pla de substitució progressiu d’aquest material” ha explicat Pol Gibert.

Tot i el vot contrari de Junts pel Sí en aquest tercer punt, l’abstenció de la CUP ha permès que s’aprovi elaborar un pla de substitució progressiu per la retirada d’aquest material als centres escolars del conjunt del territori, per tal que abans de l’inici de curs 2017-2018 el fibrociment estigui retirat d’aquests centres.

Des de l’Oficina Parlamentària del PSC del Vallès Oest han manifestat que estaran atents al compliment de la resolució als centres educatius dels municipis de la seva demarcació i han demanat que s’abordi primer la substitució de les instal·lacions més deteriorades que constitueixen un risc superior.

Author: Terrassa Notícies

Puntuació del Lector
[Total: 0    Average: 0/5]

Deixa un comentari