‘1898. Los últimos de Filipinas’, al cine

Arriba als cines ‘1898. Los últimos de Filipinas’

Salvador Calvo, el director del film, s’estrena a la gran pantalla amb ‘1898. Los últimos de Filipinas’

1898. Los últimos de Filipinas s’estrena al cinema de la mà de Salvador Calvo, director que ha fet un salt de la petita a la gran pantalla.

A finals del segle XIX, a la colònia espanyola de Filipines, un destacament espanyol va ser citat al poble de Baler, a l’illa filipina de Luzón, per uns insurrectes filipins revolucionaris durant 337 dies. El desembre de 1898, amb la firma del Tractat de París entre Espanya i EE.UU, es posava punt i final a la guerra entre ambdós països. Espanya cedia la sobirania sobre Filipines als nord-americans. Per això mateix, els assetjats a Baler són reconeguts com “els últims de Filipines”.

Però els soldats no saben que la guerra ha acabat i romanen gairebé un any en una església enmig de la selva filipina.

La història d’aquests soldats ja va inspirar una altra pel·lícula el 1945, però el franquisme va marcar molt la cinta dirigida per Antonio Roman. De ben segur, no trobarem cap indici d’aquell treball anterior en 1898. Los últimos de Filipinas, on veurem Luis Tosar (Cien años de perdón), Javier Gutiérrez (La isla mínima), Álvaro Cervantes (Tengo ganas de ti), Eduard Ferández (El hombre de las mil caras), Karra Elejalde (100 metros), Carlos Hipólito (Vis a vis), Miguel Herrán (A cambio de nada) o Ciro Miró (Que Dios nos perdone).

Hi havia certs dubtes sobre Calvo perquè es deia que no era el més adequat. Així i tot s’ha comprovat que ha fet un treball esplèndid. A més, ja compta amb una trajectòria important amb Motivos personales, Sin tetas no hay paraíso, Masala o Las aventuras del Capitán Alatriste.

1898. Los últimos de Filipinas s’estrena demà divendres dia 2 de desembre al cinema.

 

Author: Redacció de Terrassa

Redacció Terrassa Notícies
redaccio@terrassanoticies.com

Deixa un comentari